Dekking reisverzekering orkaan Irma

14 september 2017
Redactie

Vorige week zijn het Caribisch gebied en Florida door orkaan Irma en orkaan José. Er is sprake van een natuurramp en dit heeft gevolgen voor de dekking van je reisverzekering.

In welke situaties biedt de reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen een vergoeding?

Ik heb een vraag over mijn reis of verblijf

Neem in alle gevallen eerst contact op met de reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Zij kunnen je het beste informeren over jouw reis. Zo worden momenteel de vluchten en vakanties geannuleerd voor de rest van het seizoen op Sint Maarten. Ook kunnen ze je informeren over de mogelijkheden voor een alternatief en een eventuele retourvlucht.

Ik kan niet weg van mijn vakantiebestemming. Hierdoor maak ik extra reis- en verblijfskosten. Kan ik dit claimen op mijn Reisverzekering?

Kun je nog niet kunt terugkeren naar Nederland en maak je hierdoor extra kosten voor jouw reis en verblijf? Mogelijk heb je recht op een vergoeding voor onvoorziene en noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten die je moet maken door de orkaan. Dit is afhankelijk van de door jou afgesloten verzekering. Raadpleeg daarom de voorwaarden om te controleren of je hier recht op hebt of informeer bij jouw reis- of verzekeringsadviseur.

Door de orkaan ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Krijg ik deze kosten vergoed?

Het verlies van of schade aan bagage wordt vergoed als je bij jouw reisverzekering de extra bagagedekking hebt afgesloten. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de soort dekking die je hebt afgesloten. In de polis of voorwaarden staat voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Kijk voor meer vragen op de website van de Europeesche.