Staking Ryanair van invloed op Nederlandse vluchten?

11 september 2018
Redactie

Ga je binnenkort op vakantie en heb je een vliegticket geboekt bij Ryanair, dan zou je vakantie mogelijk niet door kunnen gaan. Er wordt namelijk gesproken over een grootschalige staking bij de Ierse luchtvaartmaatschappij.

In heel Europa voeren piloten en cabinepersoneel van Ryanair al maanden actie voor betere arbeidsvoorwaarden. De exacte datum van de staking is nog niet bekend, maar gesproken wordt over de laatste week van september, tenzij Ryanair voor die tijd over de brug komt. Niet alle vluchten zullen worden geschrapt en het is dus nog de vraag of de staking van Ryanair van invloed is op de Nederlandse vluchten.

Door de staking bij Ryanair kan jouw vlucht vertraagd of geannuleerd worden. Bij een annulering heb je in principe recht op een nieuwe vlucht en moet de luchtvaartmaatschappij je de eerst mogelijke vlucht aanbieden. Je kunt er ook voor kiezen om deze vlucht te weigeren en je geld terug vragen.

Mogelijk biedt je Annuleringsverzekering vergoeding bij vertraagd vertrek van je vakantie. Dit is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waar je Annuleringsverzekering hebt afgesloten en moet het gaan om een boeking van een totale vakantie, dus niet alleen een vliegticket.