Vergeet niet je reisverzekering te checken!

21 april 2018
Redactie

Het is weer mooi weer in Nederland en veel mensen genieten meteen van de zonnige dagen. Even lekker een weekendje naar de camping of naar het kust. Maar hoe zit het met de reisverzekering? Hoe ben je verzekerd en wat valt er eigenlijk allemaal onder de dekking van jouw reisverzekering?

Een reisverzekering is er voor elke vakantie en elke reis. En dankzij alle extra’s bepaal je helemaal zelf wat je wel en niet verzekert.

Heb je een doorlopende reisverzekering dan ben je het hele jaar door verzekerd, dus ook als je een weekendje weg gaat. Van belang zou nog kunnen zijn het verzekerd bedrag van de spullen die je meeneemt. Stel je wilt ook een stukje gaan fietsen met je nieuwe elobike die best prijzig is, dan is het verstandig uit te zoeken of deze wel meeverzekerd is op de reisverzekering of dat de fiets is verzekerd op een aparte fietsverzekering. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de waarde van je smartphone, tablet en laptop.

Mocht je nog geen reisverzekering hebben en je denkt dit niet nodig te hebben omdat je toch alleen maar in Nederland op vakantie gaat, dan is het alsnog aan te raden om een reisverzekering af te sluiten. Je kan hiervoor een aflopende reisverzekering nemen, die alleen dekking biedt voor het betreffende weekendje weg. Ook hier kun je bijvoorbeeld een hoger bedrag kiezen voor je bagage of de extra sportuitrusting meeverzekeren.

Ga goed verzekerd op reis en voorkom onnodige kosten!